Експертът Олег Жданов каза защо Белият дом бави масираните доставки на оръжия с голям обсег за Украйна.

За Съединените щати днес не е изгодно поражението на Руската федерация.

Това мнение изрази военният експерт Олег Жданов в своя YouTube канал.

Според него Белият дом се фокусира върху промяната на политическия режим в Руската федерация, пише УНИАН.

"Затова днес те не се нуждаят от нашата победа, те се нуждаят от нашата победа утре, относително казано. Първо, те имат избори през ноември. И Демократическата партия на САЩ, за да ги спечели и да не загуби позициите, които има днес, и те имат много нестабилна позиция, трябва да се убеди обществото, че те могат да решават международни проблеми“, каза Жданов.

„Що се отнася до Руската федерация, за тях е важно Русия да остане във формата, в която е. Защото присъствието на Русия осигурява оцеляването на НАТО. Няма Русия – няма НАТО. Няма НАТО – няма господство на САЩ в Европа.

Ето защо за Съединените щати е много важно Руската федерация да оцелее като страна, която потенциално може да представлява военна заплаха, особено за Европейския съюз“, каза Жданов. Той също така изрази сериозните проблеми, които ще възникнат в случай на разпадане на Руската федерация.

„Ако днес има голямо военно поражение, тогава в Руската федерация ще започнат тектонични процеси и утре Русия ще се разпадне. Събиране на ядрено оръжие малко по малко и кой колко ще има от него - никой не знае. Колко  международни субекти ще се появят - никой не знае. Кой ще осигури онези международни доставки, без които, както виждате, Европейският съюз днес не може да живее", отбеляза експертът.

„Но до ноември САЩ ще имат нужда от победа, до ноември е желателно да има смяна на политическия елит в Руската федерация и съответно смяна на политическия курс“, обясни той.

Жданов отбеляза, че ленд-лизингът от Съединените щати е започнал да действа от момента на подписването, но Белият дом го е „прекъснал“ с безвъзмездна помощ.

"САЩ не се страхуват от Русия, варят я бавно, като жаба. За да не подозира жабата, че вече я варят", подчерта експертът.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук