Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова направи интересен коментар за случващото се в Сирия. В личния си фейсбук профил тя написа: „САЩ удариха Сирия, когато страната най-накрая имаше шанс за мир“.

Изказването й идва след новината от тази сутрин, че САЩ, Великобритания и Франция нанесоха удари по сирийски правителствени цели.

„Ударена беше столицата на суверенна държава, която от много години се бори да оцелее в контекста на терористична агресия. За всичко това са отговорни онези, които претендират за морално лидерство в този свят и заявяват своята изключителност“, пише Захарова.

Извънредно в БЛИЦ! Първа лоша новина след въздушните удари в Сирия!

Тя обвинява Вашингтон, че решението му за удари се осланя на медийни съобщения.

Хронологията засега за случващото се в Сирия

„Белият дом обяви, че убедеността, че Дамаск стои зад химическата атака (в Дума, бел. ред.) се основава на „медии, съобщенията за симптоми, видеа и снимки, както и на достоверна информация. Преди 15 години Белият дом използва епруветка и държавния си секретар (Колин Пауъл показа епруветка с бял прах пред Съвета за сигурност на ООН, за да оправдае нахлуване в Ирак, бел. ред.), сега, вместо епруветка, Вашингтон използва медиите", пише Захарова.Превод и редакция: БЛИЦ


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!