ЗВЕЗДА НА ФОКУС
ВИЗИТКА
Пълно име: Астрид Каролина Ерера Ирасабал
Дата на раждане: 23 юни 1963 година
Зодиакален знак: рак
Семейно положение: разведена
Първи съпруг: Едгар Падрон, за когот се е омъжила през 1988 година
Втори съпруг: Антонио Алварес, за когот се е омъжила през юли 2002 година и се е развела с него през декември 2003 година
Братя: петима, но само тя е станала актриса


ЛЮБОПИТНО
• Най-голямата й слабост – физическите упражнения; в спортната зала тя забравя за всичко
• Обича да стои в сауната и да се занимава с “пасивни” упражнения за здраве
• Обича да чете книги, които разкриват развитието на личността
• Обича да създава уют в дома си, харесва й всичко да е чисто и безупречно
• В кухнята: не е много ентусиазирана, за да е напълно щастлива, трябва да разполага с лична готвачка
• Обича да ходи на кино или сутрин да гледа филми на видеото си
• Обича да комбинира различни аромати
• Не пуши, не употребява алкохолни напитки. Но за сметка на това много обича шоколад, сладолед и други сладости
• Любими цветове: пастелни (кремаво), но често се облича в черно, защото й харесва как изглежда
• Хоби: езотерична тема; може да гледа на карти, но астрологията повече й допада, защото има научна насоченост


Първото, което се случва в кариерата й, е конкурса ^Мис Венецуела^. Скоро след това става и ^Мис Свят^.
Но това за нея не означава, че трябва да стане актриса. Харесвало й е да участва в конкурси, а след тях й предлагат снимки в реклами за списания и за телевизията. Конкурсите й позволяват да натрупа толкова богат опит в общуването, какъвто малко хора имат.
Пробвала се е в много страни и това за нея е било като приказка. В ролята на ^Мис Свят^ взема участия в благотворителност, сблъсквала се е с жестоката реалност: нищета и беднота, а същотака и болести в развиващите се страни. По това време се е чувствала като привилегирована, тъй като е била изпълнена със здраве, имала е семейство и е имала възможността да си ляга нахранена всяка вечер. Както самата тя казва, тогава се е научила да цени простите неща в живота, истински важните неща.
Първото предложение като актриса получава от RCTV и можело да избира между това предложение и предложението да стане водеща на една телевизионна програма. При срещи с няколко продуцента, те я уверяват, че тя има актьорски талант. Започва да се учи от професор Амалия Перес Диас. Първото изпитание в нейната кариера е теленовелата на RCTV ^Mi Amada Beatriz^ (^Моя любима Бетрис^). След това се снима в мини-сериала ^La Muchacha del circo^ (^Момичето от цирка^) и в телевизионния филм ^Vida de mi vida^. След това идва теленовелата ^Alma Mia^, в която си партнира с Карлос Монтия, а след това с Карлос Мата играе в ^La Pasion de Teresa^ (^Страстта на Тереса^). Тогава приключва нейният тригодишен договор с компанията и тя решава да продължи своя професионален път с независимата компания Marte TV. Там работи под ръководството на режисьора Сесар Боливар и сценариста Хосе Игнасио Кабрухас, които й помагат да се издигнепрофесионално. Благодарение на тях тя успява да разшири своите хоризонти. За компанията Marte TV тя се снима в теленовелите ^La Sayona^, ^Poseida^ и ^Dracula^.
Без съмнение за нея това са много силни и интересни персонажи, благодарение на които натрупва богат опит. След участието си в теленовелите ^Emperatriz^, ^Las Dos Dianas^ и ^Divina Obsesion^, а също така и във филма ^Brigada Especial 2.2^, Астрид заминава за Колумбия, където се снима в теленовелата ^El Manantial^. В Колумбия Астрид Каролина остава две години. Тогава тя решава да си вземе отпуска и да се отдаде на семейството си. Завръщането й в света на теленовелите става през 2000 година с ^Amantes de Luna Llena^ (^Любов по пълнолуние^). Астрид Каролина споделя: ^Ако погледнете моята актьорска кариера, ще ви стане ясно, че късметът не ме е напускал, всичките ми героини се различават. На мен, разбира се, са ми предлагали роли на положителни героини отново и отново, но всяка беше различна по характер и темперамент и не могат да се сравняват...^