Тони Дачева официално обяви раздялата си с Найден Милков! Повече от 10 години фолкпримата делеше сцена и легло с бургаския бизнесмен, в когото беше лудо влюбена и му прощаваше много неща.
“От няколко месеца сме разделени, но не сме решили дали е окончателно. Не сме се карали. 11 години сме заедно и дойде време да обмислим по-сериозно някои неща. Той име едни искания, аз – други”, заяви Тони.

Според близки на певицата тя зарязала пеещия общинар заради нежеланието му да се “кротне” и да се оженят. Неведнъж 41-годишната звезда е споделяла, че най-голямата й мечта е да си роди детенце, че биологичният й часовник тиктака неумолимо, а половинката й си “прави пас”. “Истината е, че ние никога не сме живели заедно. Найден си беше в Бургас, а аз – в Ямбол. Бяхме гаджета, а не семейство”, разкрива истината тя.

Близки, колежки и фенове на “майката на фолка” отдавна коментират, че тя не е случила на половинка. Според тях Милков “не бил мъж за една жена” и постоянно наранявал Тони, която по всеобщо мнение е една от най-свестните, точни и морални дами в инак блудната гилдия. Мнозина винят гаджето й дори за диабета, който от няколко години тормози Дачева. Според плъзналия слух тя преживявала тежко отношението и забежките му и буквално се стопила. В момента Тони тежала едва 42 килограма, бият аларма нейни близки!

Найден Милков от години е познат в родния си град като истински “терминатор на жени”. „Той налита на всичко живо, що носи прашки”, присмиват се на певеца-общинар из града. За поредната любовница на Найден се говори, че живее в Созопол. Не е ясно обаче дали става въпрос за русокосата ученичка, по която той хлътна до уши и дори я снима в свой клип преди 4 години. Тогава Милков без притеснение изложи връзката си на показ и започна да се доказва със скъпи подаръци и почивки по родни и чужди курорти. По време на запознанството им девойката играеше в балет „Космос”, създаден от най-добрия приятел на Найден - борецът Румен Теодосиев, който също не пропусна да плени едно от момичетата на балета. На Милков приписват авантюри с танцьорки, сервитьорки, певици и най-вече ученички. Панаирите между звездата Тони Дачева и нейния интимен и сценичен “сателит” на обществени места по едно време били ежедневие, така че за изневерите на бившия охранител и бурната му връзка с певицата говорят почти всички в града.

Явно най-накрая разумът е надделял на чувствата и Тони е послушала съвета на своите близки и приятелки от гилдията, които от години я съветваха да зареже Найден, защото заслужава нещо по-добро. С днешна дата тя твърдо заявява: “Голямата ми мечта е да имам дете и няма да се откажа от нея. Явно не се е появил подходящият татко, но не губя надежда”.

Бургас,
Марина Шиварова
Георги Стоянов


ДОСИЕ

• Дачева признава, че диабетът, който е развила, най-вероятно е вследствие на преживените стресове. Освен историите на Найден допълнително я сринало и отвличането преди няколко години, когато пиян баровец я заключи в дома си да му пее цяла нощ, и се наложи барети да я спасяват от плен. “От диабета поотслабнах доста, но духът ми е силен!”, заявява малката-голяма Тони.

• Въпреки здравословните неволи, които са я налегнали, Тони не е прекратила концертната си дейност. Поне веднъж седмично тя има участие и педантично си свършва работата - никога не си позволява да пее на плейбек, както правят мнозина от колежките й. „Работата я крепи. Ако не пее, съвсем ще се поболее”, казват приятелите й.

• Тони Дачева на практика е истинската прима, защото е първата попфолкпевица в България. Кариерата й започва още по време на комунизма. През 80-те тя е част от славния оркестър „Кристал" и обикаля държавата с „Каравана Чайка". В средата на 90-те Тони напуска формацията и започва успешна самостоятелна кариера.