Група български граждани от Кърджали изригнаха като вулкана Везувий срещу местното казино MAGIC COIN, което според тях е на по-малко от допустимите 300 метра разстояние по пешеходен път до входа на училище СОУ "Йордан Йовков".

Според измервания, които Веселин Кузев и възмутените му съмишленици са направили, игралната зала е само на 277 метра от школото.

Според тях по този начин е погазен член 4, алинея 4 от Наредбата за правилата, техническите способи и изисквания за измерване на отстоянието чл.44 от Закона за Хазарта.

Нещо повече - Веселин Кузев не може да скрие недоумението си, че от няколко месеца фирма ПИРИН ТУРС 2002 ЕООД,ЕИК, е наела под наем с цел преустройство от кафене в игрална зала т.е. в съседство емблематичното кафене BACARDI, намиращо се в идеалния център на Кърджали до общината.

"Това е най-посещаваното обществено заведение от майки с деца от деца и ученици .Аз като гражданин на град Кърджали изразявам своето недоволство и погнуса срещу присъединяването на кафе BACARDI към игрална зала MAGIC COIN, тъй като заведението е известно на всички кърджалийци и не само на тях а и на гости на града", заяви г-н Кузев.

Той предостави и пълния текст на жалбата си до шефката на Комисията по хазарта Мария Филипова, в която се казва  още: 

"Вече два пъти сезирам Държавната Комисия по Хазарт с жалба с вх. номер Ж-171/03.08.2018г с приложени снимков материал, проект от правоспособен геодезист и становище, че игралната зала отстои на по-малко от 300 м от СОУ "Йордан Йовков". 

След като 4 месеца не получих официален отговор, отново сигнализирам ДКХ вече и с ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ как тези работят незаконно с ЖАЛБА с входящ номер Ж-171 21.12.2018 г. А в същото време докато трае проверката по втората ми жалба, на обяд в ресторант в Кърджали са видени заедно управителя на игралната зала Моника Георгиева и служител в ДКХ отдел "Лицензии" да ядът и пият победоносно с уредени сметки, и всичко е точно.

Да, ама незаконието, мутренщината и подигравката, която аз търпя е направо плачевна за една пълноправна членка на Европейския съюз-България.

Срам и позор за децата ни, срам и позор за съгражданите ми, срам и позор за местната власт и адмистрация на гр. Кърджали".

Г-н Кузев предостави снимков и видео материал от игралната зала.

БЛИЦ е готов да даде думата и на лицата, които се споменават в жалбата на г-н Кузев.