Nissan показа състезанието между своя електромобил Leaf и изтребител. Един от най-популярните и широко разпространени електромобили в света - Nissan Leaf, не се състезава толкова често по права линия, колкото преките си конкуренти от Tesla, но това не попречи на японския автомобилен производител да организира необичайното състезние.

Освен това за съперник на електрическия хечбек не бе избрана някаква си нова кола с най-новите постижения в автомобилната индустрия, а истински реактивен самолет. Все пак трябва да се признае, че времето на електромобила не е било засичано, защото по този начин Nissan са решили да рекламират динамиката на своя Leaf.

Сегашното поколение на Nissan Leaf се произвежда от 2018 г. - хечбекът с предно предаване се предлага с електромотор EM57 с мощност 150 или 218 конски сили и батерии с капацитет 40 или 62 киловатчаса.

В гамата на модела има и версия на Nismo, която се различава от базовия електрически автомобил само в спортния декор на каросерията и интериора, специалното окачване и настройките на кормилното управление.

 За да научите повече, посетете auto.blitz.bg.