Все повече българи измислят вариант да си ушият маски сами. 

Блогърът Благой Цицелков публикува и свое видео, в което дава указания как може да се направи това. Във Фейсбук пък се разпространява ето тази кройка за маски за възрастни и за деца.А има, разбира се и хумористичен вариант. Описва го друг известен блогър, популярен в интернет под прозвището Коки Ча:

"Пред блока бях упрекнат в лекомислие, затова за да преборя злите езици си изработих успокояващо околните средство тип лицева маска.

Ще ви дам най-лесният начин и вие да си сглобите една, но не е задължително да спазвате точно указанието. Първо отивате към най-младата и секси съседка измежду всички и вкарвате цялото си обаяние за да изпросите нейн сутиен.Накарвате я да си спомни, като сте и отключили входната врата, когато е нямала ключ, и как когато ви е искала сте и давали няколко пъти цигари, без майка и да знае. Важно е сютюена да носен поне няколко пъти защото така защитата от бацили е по-ефективна.

След като вече сте придобили артефакта, ехидно стъпвайки се прибирате вкъщи. Първата задача е да махнете всички вулгарните мисли от главата си, които са ви посетили току-що, напомняте си, че сте зрял човек и се захващате за работа.

Първо играе ножицата. Срязвате двете презрамките и едната цицодържачка, и това ви оставя само с една в ръката. Доизрязвате излишни елемени и остава една почти готова маска.

Зашивате нещо ластично - може и старите презрамки, но големината натаманена по вашият черепен овал, като на няколко пъти се уверявате, че ви пасва.Ако имате стара тениска с дизайн, който отговаря на същността ви може да го пришиете отгоре. Готово. Вече жената, която изначално ви се скарва и ви упреква, която пък по една случайност е и майката на съседчето от което сте взели суровината, вече е доволна. Вие също."