Изкуството за общуване между половете подлежи на обширен анализ от дълго време, но търсенето на безотказен метод за привличане на мъжете продължава. Затова ви предлагаме няколко лесно изпълними и безотказни трикове, с които ще привличате господата с лекота.

1. Изпращайте ясни сигнали, като се усмихвате и се смеете често

Направени изследвания показват, че жена, която се усмихва, има средно 35% по-голям шанс да бъде заговорена от мъж, отколкото ако просто изглежда добре.

Това започва да придобива смисъл, особено след изследване на Университета в Инсбърк, което бетонирало твърдението, че атрактивността е реципрочна на усмивката.

Учените открили даже, че човек, който отначало е категоризиран като "неатрактивен", започва да се възприема като привлекателен, щом започне да се усмихва.

2. Не се съгласявайте с всичко

Това е много грешна тактика и при двата пола. Ако нямате мнение и още по-лошото, ако не го отстоявате, интересът към вас моментално изчезва.

3. Навеждайте си главата леко надолу

Изследване, проведено в Университета в Нюкясъл открило, че мъжете възприемат като по-секси и женствена онази, чието лице сочи леко надолу.

Повдигайки го нагоре, жената прави, така че изглежда по-мъжествена, следователно по-неатрактивна за мъжете.

4. Бъдете искрена и сдържана

Научете кога да говорите и кога да слушате човека отсреща.

Обръщайте внимание на това, което мъжът отсреща казва повече, отколкото на това какво впечатление му правите.

Срещите не са за това да покажете колко сте велика, а за да опознаете другия човек и да разберете дали той е подходящ за вас.

5. Сложете си парфюм, който ухае на канела, лавандула или ванилия

Мъжкото обоняние е доста по-различно от женското, което прави предпочитанията и възприятията на двата пола различни.

Изследване, правено в Центъра по социални изследвания в Чикаго открива, че женското обоняние е 1000 пъти по-обострено от мъжкото, когато се отнася до дадени миризми.

Учените откриват, че ухания като тези на канела, лавандула и ванилия имат най-голям ефект върху мъжете. Невробиологът Алан Хърш твърди, че ванилията и лавандулата в частност действат най-възбуждащо на мъжа.Източник: Vesti.bg.