Най-голямата плажна ивица на Бургас от днес се радва на сериозно посещение, макар че официално сезонът не е открит. Проверка установи, че плажуващите са все млади хора с малки деца, повечето от които светлокоси, пише Флагман.

По крайбрежната алея освен бургазлии могат да се видят украинци. В Бургаска област има около 70 000 пребиваващи от Украйна, повечето от които са състоятелни хора и не се нуждаят от помощ.

Именно такива хора вече са окупирали плажовете от Обзор до Царево. 

На Северния плаж в Бургас около 14 ч. температурта беше 28 градуса и не се усещаше студения североизточен вятър от морето. Времето беше подходящо за плаж. 

Отворили са по-голямата част от заведенията. Ивицата е почистена и разорана. На 31 май ще бъде дезинфекцирана. На 1 юни сезонът официално ще бъде открит, каза представителят на концесионера Симеон Цветков.

От 1 юни ще заработят и спасителите, и медицинският пункт. Утре и в неделя се очакват рекордни температури за края на май. И днес любителите на красивото можеха да видят доста знойни русокоски на пясъка. Утре вероятно гледката ще бъде още по-наситена, прогнозират воайорите от крайбрежните заведения.