17 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване постанови днес състав на Софийски градски съд за 67-годишната Пенка Ценова, известна като "Черната вдовица", съобщиха от съда.
Ценова беше призната за виновна за убийството на Ангел Бакалски от София през март 2005 година по изключително жесток начин – 15 наранявания с нож в различни части на тялото и заливане със сода каустик. Тя е осъдена да заплати и 130 хиляди лева обезщетение на сина и дъщерята на Бакалски – за Красимир Ангелов 100 хиляди лева и за Славка Русева (30 хиляди лева), Подсъдимата по делото трябва да заплати направените от наследниците на Бакалски като частни обвинители суми в размер на 1400 лв., 5200 лева държавна такса върху уважените граждански искове и разноските по делото на стойност 5291 лв. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Софийски апелативен съд.
На днешното съдебно заседание бяха предявени веществените доказателства по делото и бяха изслушани пледоариите на държавното обвинение, адвокатите на частните обвинители и на защитата на подсъдимата. Прокурорът по делото поиска доживотна присъда предвид характера и тежестта на деянието. От своя страна адвокатът на Ценова пледира за невиновност. В хода на делото стана известно, че Пенка Ценова е установявала контакт чрез вестник „Трета възраст” с мъже на подходяща за нея възраст, проявявайки интерес към нотариалните актове на техните жилища. Бяха предявени като веществени доказателства и документи за собственост на друг мъж, иззети от нейното жилище в Мездра. /БЛИЦ