Една от най-хубавите изненади на модерното пътуване с въздушен транспорт е  да откриете, че от икономична ви местят в първа класа. Това не се случва рядко.

Да откриете обаче, че сте единственият пътник в самолета, което автоматично превръща полета в частен, не се случва често.

Когато Латсами МакАдо отива на летището за полета си от от Банкок до остров Ко Самуи, тя очаква типичното пътуване.

Жената от Маями има семейство на острова и редовно лети назад-напред, посочва T+L.

Десетки туристки пътуват до Тайланд, за да зърнат "пещерният човек", преспал с над 10 хиляди жени

МакАдо не забелязва нищо необичайно, докато не се качва на борда, а екипажът затваря вратата зад нея - въпреки факта, че в салона на Airbus A319 няма други пътници.

На пръв поглед преживяването е като сбъдната мечта. МакАдо заема най-доброто място, наслаждава се на отбрани храни и напитки, радва се на специално обслужване.

Но когато се появява турбуленцията, условията рязко се променят и мечтата се превръща в  кошмар.

Пилотът обаче успява да кацне без допълнителни проблеми и МакАдо се сдобива със страхотна историята за Instagram. 


 

Това не е единственият път, когато някой получава импровизиран частен полет. Миналата година Карън Грийв лета сама от Глазгоу до Крит. 

През 2016 г. мъж пък се отправя на пътешествие от Манила до Боракай, радвайки се на празен самолет.

Турагент разкри тайните на Тайланд, никой няма да ви разкаже това!

Има няколко причини авиокомпанията да избере да осъществи полета, макар и с един пътник - товар, който трябва да бъде транспортиран, график на пилотите и кабинния екипаж, както и пътниците, очакващи самолета за обратния полет.

Освен всичко това, на авиокомпанията може да й струва много да остави самолета си на паркинг на летището - под формата на глоби. Така че практически най-вероятно е по-евтино тя да осъществи полета с празен самолет.