Пътник от полета Мадрид - Буенос Айрес разказа как е летял в същия самолет с германския канцлер Ангела Меркел. Аржентинецът Агустин Агуеро сподели впечатленията си пред немския вестник "Билд".

Политикът трябваше да отиде на срещата на лидерите от Г-20 в Аржентина, но правителственият й самолет кацна извънредно. Осигуряване на резервен борд не можа да се случи поради трудности при координирането на графика на правителствените самолети, в резултат на което Меркел трябваше да вземе редовен полет.

Според Агуеро, макар че Меркел седяла наблизо, той не смеел да говори с нея. Той добави, че тя била много спокойна и се държала като обикновен пътник - усмихнала се любезно на съседа до нея, обядвала, след което дори подремнала за кратко.

Die Welt: Меркел се е спасила по чудо при драмата със самолета ѝ, има „криминален фон“ на инцидента (СНИМКИ) 

"Тя яде кисело мляко, чете книга и подремна малко. Нямаше специални искания", казва мъжът, добавяйки, че не е очаквал Меркел да бъде "толкова обикновен човек".

Един час преди кацането канцлерът влезе в кабината при пилотите и ги снима. 

Срещата на лидерите на Г-20 се провежда в Аржентина от 30 ноември до 1 декември. Днес Меркел се срещна с руския президент Владимир Путин на работна закуска. Руският лидер поздрави колегата си, покани го на масата и попита за бъдещи планове за работата си в рамките на Г-20. 

Превод: БЛИЦ