Най-страхотните места в света за посещение през 2018 г. разкри списание Time.

В новия брой са изброени 100 дестинации, за които изданието смята, че налагат водещи тенденции в индустрията и предлагат на посетителите необикновено преживяване.

За да бъде създадена класацията, от Time са се допитали до експерти от цял свят, събирайки номинации в различни категории, например музеи, паркове, ресторанти и хотели.

След това всяка от тях е оценена въз основа на няколко ключови фактора, включително качество, оригиналност, иновации, устойчивост и влияние.

Резултатът е толкова разнообразен списък, колкото е светът, който отразява. Той обхваща шест континента и 48 държави, посочва Daily Mail.


Едно от попълненията в класацията е Morgan's Inspiration Island в Сан Антонио, Тексас - първият воден парк в света, построен за хора с увреждания.

Експертите са впечатлени от водонепроницаемите инвалидни колички, които се захранват от сгъстен въздух, както и от водните площи, настроени на различна температура, така че да бъдат задоволени потребностите на различните посетители.В класацията намира място и Sunder Nursery в Ню Делхи - първият арборетум (част от ботаническа градина или друга площ, където се отглеждат с научна или учебно-опитна цел местни и чуждоземни ценни дървесни видове и храсти, бел. ред.) в града. 

Евентуалната цел на столицата на Индия е да я свърже със съседен зоопарк и крепост, за да създадете огромно светилище на зеленината.

Giraffe Manor в Найроби - хотел, който служи като убежище за застрашени жирафи, е друга дестинация от списъка. 

Кенийската дестинация позволява на гостите да се приближават до създанията, които обикалят площадката и дори вмъкват главите си в основната трапезария по време на хранене.

Conrad Maldives Rangali Island е друг курорт, който влиза в класацията. Хотелът разполага с първия прозрачен, подводен ресторант в света и скоро ще се похвали с подводна резиденция.

Друга дестинация е Central Idaho Dark Sky Reserve, който е обявен за най-доброто място за наблюдение на звездите.

В списъка е и Elbphilharmonie в Хамбург - концертна зала с акустика от "следващо поколение".

В класацията има три австралийски дестинации - Jackalope (лозе), The Collectionist (бутиков хотел) и Tribe (споделено работно пространство).