В Англия на магистрала А41 откриха птица, която много прилича на тропическа. Яркият цвят на пернатото животно обаче се оказа „фалшив“.

Необичайната птица била закарана в британска ветеринарна клиника. Служителите разказаха за случая на своята Facebook страница. Поради яркия цвят, птицата била забелязана от страната на пътя и след това била предадена на ветеринарните лекари. По неизвестни причини тя не можела да лети.


Нямало информация за произхода на птицата, така че спасителите предполагали, че това е някакъв вид екзотичен вид. Когато птицата била добре измита обаче, се оказало, че ярко оранжевият цвят е „фалшив“, а тропическата птица е една обикновена чайка в беда.

Персоналът на клиниката предполага, че птицата някак си е паднала във вана с къри и ярката подправка напълно е покрила перата, пише LADbible.


Поради това тя не можела да лети. 

"Един от най-странните случаи, които видяхме напоследък. Когато ни се обадиха и казаха, че са намерили оранжева птица, нямахме представа какво да очакваме. И дори не можехме да си представим такова нещо", споделят от клиниката.

Превод: БЛИЦ