Трети ден продължава разследването на убийството на шест души в Нови Искър. До момента не са открити нито извършителят, нито оръжието на престъплението. Ясно е само, че няма заподозрян сред близките на жертвите на престъплението. 

От Института по психология на МВР анализират всички известни факти и обстоятелства, за да съставят психологически портрет на евентуалния извършител. 

Предстои експертизи да установят дали е използвано едно или повече оръжия, информира  Фокус. 

Днес продължават огледите и обработката на следите. Работи се по различни версии, като основната е, че престъплението е свързано с дейността на един от убитите - Неделчо Юнаков, тъй като има данни, че „кухи фирми“, които източват ДДС.

Засега е отхвърлена само версията за самоубийство, заради разположението на телата.

Всичко започна на 2 януари 2018г., когато патрули от Второ РУ-СДВР извършват проверка на къща в Нови Искър, след като в столичната полиция е получен сигнал от мъж, който е съобщил за свои роднини, с които не може да се свърже, а обичайно са в редовен контакт. 

В къщата полицаите се натъкват на 5 тела - двама мъже, две жени и момче. Жертвите са баща, син, дъщеря на съпругата, младеж - неин приятел и възрастна жена – майка на съпругата. Огледът на криминалистите установява, че кучето на семейството също е убито. 

За издирване е обявена жената, която е живяла на съпружески начала с един от убитите и автомобил БМВ Х 5, собственост на семейството, който липсва от мястото на престъплението. Автомобилът и шестата жертва са открити на следващия ден, 3 януари, а до тях разследващите са насочени от обучено следово куче. 

БЛИЦ припомня, че преди по-малко от час стана ясно, че момче на име Тони се е разминало на косъм с кървавата касапницата в Къщата на ужасите в Нови Искър.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!