Цялата държава се тресе заради бруталното шесторно убийство, станало в Нови Искър. Вчера от МВР излязоха с официална информация по повода, при която заявиха, че се разглеждат основно фирмите на един от убитите Неделчо Юнаков, който е имал общо и с кухи фирми, които са укривали ДДС. Малко след това се появиха скандални разкрития за фирмите му, а шефката на сина му Георги посочи вероятния касапин.

Сега обаче се завъртя нова версия за зверството.  До момента разследващите имат косвени улики за мотива на убийството, но са категорични, че се касае за отмъщение. Това според тях е обяснението за изключително зловещото шесторно убийство. Бе обявено със снимка и името на издирвания масов убиец Росен Ангелов.
Въпреки това продължават да се разпространяват и други версии, в които един от загиналите Неделчо Юнаков е смятат за основна мишена на покушението.  

Банда професионални килъри стоят зад жестокия шесторен разстрел в град Нови Искър. Нелегален тъмен бизнес на бащата Неделчо Юнаков е най-вероятната причина, довела до кървавата баня навръх Новата 2018 година в семейния дом, станал известен като Къщата на ужасите.

Основните подозрения са, че става дума за трафик на дрога или други забранени вещества. Според запознати сделките се въртели по маршрута България-Косово. Криминалисти припомнят, че това е т. нар. Балкански път на дрогата, по който върви идващият от Близкия Изток хероин на Западна Европа, предполага "Уикенд".

Бившата югославска провинция от години е сочена за една от главните наркоразпространителски пунктове по пътя към Европа. 

Познати на семейството подозират, че Неделчо Юнаков се захваща с нелегалния бизнес преди около четири години. Сдобива се с ТИР, с който според запознати вероятно извършва множество транспортни курсове в чужбина, включително и в Косово.

Криминалисти подозират, че през последната година отношенията между Юнаков и чуждестранните му партньори се влошават. 

Една от версиите е, че поводът е липсващи пратки от нелегалния товар, превозван чрез товарния камион на Неделчо. 

Проверка се налага заради подозренията, че Неделчо може да е бил отговорен за пренасянето на голяма наркопратка или сума пари, която да е била отклонена, уточнява в. „Уикенд“.

„Автомонтьорите често са ползвани от трафикантите на дрога и бежанци за направата на тайници на превозните средства.

Проверяваме дали Неделчо е вършил подобни престъпления и с какви хора е контактувал“, твърди столичен антимафиот.

Разследването продължава. Извършителят все още не е установен. Не е намерено и оръжието. Днес продължават и огледите и обработката на следите. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!