Водещ руски онколог развенча един от митовете кое причинява рак
Опасността от “химията” в хранителните продукти, т.е. консерванти, оцветители, ароматизатори, като заплаха за рак е силно преувеличена. В крайна сметка границата между естественото и изкуственото по отношение хранителните продукти е крайно размита и до голяма степен измислена. Знаете ли кой е един от най-разпространените консерванти? Това е аскорбиновата киселина, която ние с удоволствие употребяваме с лимоните, черната боровинка, пипера. Т.е., същият този витамин С, за чиято полза се говори толкова много.
Като цяло, изхождайки от съществуващите научни данни, опасността от хранителната “химия” от гледна точка като заплаха за рак е преувеличена. Всички вещества, допускани в хранителната промишленост, преминават щателна проверка. Но човекът е така устроен, че много често игнорира истинската, доказаната опасност, като в същото това време се страхува от измислени “привидения”.
Вижте за какво още ни предупреждава д-р Николай Жуков в най-полезния сайт Zdrave.to.
Последвайте ни
0 Коментара: