Бащата на Опра Уинфри, Върнън, е починал, съобщи доайенът на дневните телевизионни предавания в профила си в Instagram, информира "Ройтерс".

Смъртта му е настъпила само няколко дни след като семейството е успяло да празнува с него.

"Вчера със семейството, заобиколило леглото му, имах свещената чест да видя как човекът, отговорен за живота ми, поема последния си дъх. Можехме да почувстваме как Мирът влиза в стаята по време на кончината му", написа Уинфри в публикацията.

Върнън Уинфри е роден през 1933 г.

TMZ съобщи, че 88-годишният Върнън, който повече от 50 години е собственик и управител „Winfrey Barber & Beauty Shop“, е починал след битка с рака в петък вечерта.

По-рано тази седмица Опра Уинфри заяви в "Инстаграм", че семейството е планирало изненадващо барбекю в задния двор "Ден на признателността за Върнън Уинфри", за да могат приятелите му да го отпразнуват, тъй като е бил болен. Баща ѝ е смятал, че това е трябвало да бъде празненство по случай 4 юли, каза тя във видеото.

Опра Уинфри превърна телевизионно токшоу в Чикаго в медийна империя, която се разшири с филмови продукции, списания, кабелна телевизия и сателитно радио, превръщайки я в една от най-богатите жени в света.