Когато в края на 70-те години на миналия век броят на населението на Китай се приближи към един милиард, властите в страната внедриха политика за намаляване на раждаемостта. Главният принцип бе: „Едно семейство, едно дете“.
Но през есента на 2015 година китайското правителство реши да се откаже от тази политика заради непредвидени усложнения. Например, сред жителите на Поднебесната процентното съотношение се е изместило в полза на мъжете, а броят на възрастните хора е станал непропорционално голям.  

Позволявайки на семействата да имат две деца, Китай се надяваше да възстанови своя демографски баланс. В момента в страната живеят 1,3 милиарда души, и само времето ще покаже как избраният от политиците вектор ще повлияе на броя на населението и неговата структура.  

Когато състоятелен китаец е заплашен от затвор, той сред множеството си съграждани може да намери свой двойник и да го наеме, за да лежи вместо него в затвора. В тази връзка има пословица: "В Америка управлява закона, в Китай - хората".    В Китай има повече хора, които говорят на английски, отколкото в САЩ.   Анализаторите прогнозират, че през 2025 година в Китай ще има най-малко 10 града с размерите на Ню Йорк.  


Тези снимки показват колко много хора живеят в Китай. Вижда се колко много е ограничено личното пространство на гражданите.   Не всеки може да изтърпи пълната липса на пространство, затова сред китайците има много самоубийци. Съществува дори специална професия - ловци на трупове. Те се занимават с това, да вадят удавници от водоеми.  
Превод и редакция: БЛИЦ