Един от най-големите туристически атракции в Странджа – екопътеката „Изворите на река Младежка“ до едноименното село, е разрушен от поройните дъждове и обилните снеговалежи в началото на февруари.


За това алармира читател на Флагман.бг, който миналия уикенд е решил да се разходи по маршрута със семейството си.  

„Туристическите пътеки са в апокалиптично състояние след бурите, те буквално са заличени и затрупани с камъни, тиня и паднали дървета. Красивите мостчета, които пресичаха реката, са разрушени и са буквално във водата.

Дебели вековни дървета са били пречупени от снега и водните порои като кибритени клечки“, каза още нашият читател. Той ни изпрати и актуални снимки, на които се вижда действителното състояние на екопътеката. 

Странджа е предпочитано място за разходки както от бургазлии, така и от туристи от цялата област. Напливът за посещение на тези места през почивните дни е огромен. Въпреки това повече от един месец никой не се е погрижил за възстановяването на маршрута, оплакват се хората.

„Опасностите са навсякъде по цялата пътека, но хората рискуват и се мъчат по всякакви алтернативни маршрути да стигнат до любимите си места. Само на 3 март село Младежко беше задръстено с повече от 100 автомобила“, пише още в сигнала си читателят ни.