Вдовицата на Косьо Самоковеца - Ангелинка, прибира кървавия милион, на който осъди България в Страсбург, в навечерието на фаталната дата 6 декември. Точно тогава преди 13 години беше убит мъжът й Константин Димитров в Амстердам, разкриха юристи, цитирани от в. "Телеграф".
Те допълниха, че точната сума, която Ангелинка трябва да получи, е 430 00 евро заедно с лихвите. Тя започна да води дела срещу България в Страсбург още преди години. Тя претендираше, че си иска всички имоти, които държавата е запорирала у нас и в чужбина, след като стана ясно, че покойния й мъж е бандит. 

В крайна сметка Европейския съд реши, че черната вдовица има право, и наложи на страната ни рекордната присъда през лятото на тази година. Сред имотите, за които се пребори Ангелинка, е апартамент във Варна на стойност 37 000 евро, както и офис в София, за рекордните 300 000 евро, като твърдеше, че са купени с напълно "бели" пари. 

У нас обаче магистратите не смятат така. На втора инстанция съдиите изчислиха, че самоковското семейство се е сдобило и е изхарчило 300 000 долара със съмнителен произход, който няма нищо общо с производството на картофи.

Ангелинка в момента живее постоянно в Англия, споделиха нейни познати. Там учи и синът на разстреляния бандит, който е кръстен на него. "Лошото е, че синът на вдовицата не помни баща си", обясниха нейни приятелки. Косьо Самоковеца беше гръмнат в главата, докато беше в Амстердам с любимата си Цеци Красимирова.