ГЕРБ ще обещава на хората по време на предизборната кампания само това, което държавата може да си позволи. "Кампанията ни ще се води от един-единствен и изключително важен принцип - да обещаваме и харчим точно толкова, колкото имаме, без това да създава и минимален риск за държавата". Това е заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов пред "Стандарт".
Именно тази заръка Борисов е дал и на хората си на старта на предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот на 26 март. Борисов събра още вчера сутринта бивши министри, депутати, хора от екипа си в централата на партията, за да обсъдят управленската програма на ГЕРБ и стъпките по време на кампанията. Основният въпрос за стратегията е бил какви обещания да дават от ГЕРБ на хората по време на обиколката си в страната, съобщава още "Стандарт", позовавайки се на свои източници в партията.

По този въпрос Борисов е наредил да няма никакъв популизъм в посланията и да се обещават само промени, които държавната хазна може да плати. Борисов неколкократно е заявявал, че той също иска увеличаване на пенсиите например, но това трябва да се случи, само като има осигурени пари, а не дългове. В рамките и на тази кампания, ГЕРБ ще бъде максимално подготвен с акценти върху ключови за развитието на страната ни приоритети. Важно е да се знае, че макар вълни на популизъм да обливат всекидневно публичното пространство, ние няма да се подведем по очевидно неизпълними задачи", увери и лидерът на младежите в ГЕРБ Георг Георгиев.

След като донапишат управленската си програма ГЕРБ ще се захване и с финалната подредба на кандидатдепутатските листи. Лично лидерът Бойко Борисов ще пресява депутатите и ще дава последна оценка за листите по места.