„Първият път, когато бяха изпратени килъри да ликвидират Митьо Очите, въобще не стана известно на обществото. Хванаха се хората с оръжия, с които е трябвало да изпълнят задачата. И съответно отнесоха присъди за незаконно притежание на оръжие”. Това заяви топкриминалистът Ботьо Ботев в ефира на bTV. 
По повод стрелбата в Слънчев бряг и можела ли е тя да бъде предотвратена, той посочи, че е сложно да се каже. „Не може 30 човека, които отиват, на базата на информация за предварителни взаимоотношения. Но тук отиваме към сложния въпрос за оперативното обслужване, уточни Ботев.

Той зададе риторичен въпрос кой не знае и от колко време, че Митьо Очите представлява проблем номер 1 в Слънчев Бряг. „Кой не знае, че той е вкарал свои хора в политиката, знае го целият Несебър”, посочи още той.

По думите му от криминална гледна точка случаят със стрелбата е лесно решим. „В рамката а 30 часа знаете ли колко работа е извършена?”, посочи той.

Ботев недоумява как между тези 30 човека, които са отишли в заведението и предварително са се подготвили как един не е предупредил. „Как няма един, който да подаде информация какво се случва”.

Според Ботев първоначалната идея е била да се извърши една наказателна акция. „Аз не приемам, че са предвиждали да стане това”, заяви той, но уточни, че човек, който се страхува от нещо се подготвя”.

„Опитът му за убийство от 2002 г. Наистина професионално подготвен, достойно за криминален трилър, изключителна добра организация и подготовка за колата бомба пред дома му.

Ботев коментира и фактът, че Очите лично е отишъл в заведението. „Това е обикновен стил при него да ръководи какво се случва. Не му липсва природна мъдрост”, смята още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ