„Копелета мръсни...убиха ме!”, изплакал Димитър Желязков-Очите и паднал покосен на пода на ресторанта в Слънчев бряг, в който се разигра кървавия екшън снощи. В препълнения с туристи ресторант Очите влязъл минути по-рано с петима свои охранители, пише в подробен репортаж „Уикенд”.
Групата пристигнала в заведението, за да се срещне с конкурентна бригада, най-вероятно част от структурите на арестувания само преди дни в Бургас охранителен бос Николай Мечков.

Димитър Желязков обаче останал неприятно изненадан от неочаквания отпор, който среща бандата му. Трима или четирима мъже, които са били в ресторант „Фор Ю” откриват стрелба срещу Очите и гардовете му още при влизането им в ресторанта.

„Изстреляха се над 50 куршума! Беше страшно, все едно си в Бейрут! Стреляха с малки автомати, както и с пистолети. Бяхме петима души, имахме среща в ресторанта в 9 ч. Преди това се разхождахме по алеята в Слънчев бряг. В уречения час влязохме в ресторанта и веднага ни засипа дъжд от куршуми. По масите имаше семейства, които вечеряха, имаше и майки с малки деца. Подът и стените в ресторанта бяха оплискани в кръв. По чудо нямаше още жертви”, разказва очевидец на кървавия екшън.

Бодигардът Александър бил улучен първи с два куршума в главата. Според запознати, дори да оцелее Митьо Очите ще остане инвалид.

Минути след невижданата престрелка, антимафиоти блокираха болницата и напълниха улиците на курорта. Десетки клиенти в ресторант „Фор Ю” също не били пускани да си тръгват.

„Млади майки бяха държани повече от 2 часа в ресторанта, за да бъдат разпитани. Обстановката беше като от филм на Тарантино – кръв, мозък и пищящи хора...”, описват ужаса свидетели на незапомнената стрелба.

Според очевидци в мафиотското меле се включили общо над 40 души. Първият, който натиснал спусъка на 9-милиметровия пистолет „Макаров”, бил благоевградчанин с прякор Дудата, който събирал лепта от таксиметровите шофьори от името на Николай Мечков.

Мъж в сини дрехи и гола глава, отговарящ на описанието на Дудата, бе изведен от ресторант „Фор Ю” около час след касапницата. Заедно с Дудата бяха арестувани още няколко човека, сред които и жена. Според твърденията на посетители на ресторанта, арестуваната дама опитала да скрие и изнесе пистолетите, с които благоевградските мутри посрещнали армията на Митьо Очите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!