Кметът на София Йорданка Фандъкова изненада аварийните екипи на "Топлофикация София", които се борят с отстраняването на голямата авария, засегнала голяма част от столицата.
Ето какво съобщи Фандъкова във "Фейсбук":

Проверих на място и без предупреждение работата на аварийните екипи на "Топлофикация София", които отстраняват пробива на магистралния топлопровод на бул. "Цариградско шосе". В момента екипите работят под земята и заваряват пробивите, които доведоха до спиране на топлоподаването към кварталите „Младост”-1, 1А, 2, 3 и 4, „Студентски град”, „Витоша”, „Дървеница”, „Мусагеница” и част от „Малинова долина”.

Директорът на ТЕЦ "София Изток" в момента е на място и контролира работата на своите екипи. В същото време по моя оценка ръководството на дружеството се забави с подаването на достатъчно и на актуална информация към гражданите, които от неделя са засегнати от аварията. Факт е, че аварията е изключително тежка, но това не оправдава липсата на достатъчно подробна информация към гражданите.

Затова поисках още във вторник дружеството да даде първия извънреден брифинг, на който да обясни причините за аварията и графика на работа. По мое настояване утре на заседанието на Столичния общинския съвет ще бъде изслушан изпълнителния директор на "Топлофикация София" Георги Беловски.

Освен това поисках и външни експерти да направят проверка на причината за аварията и на предприетите действията за възстановяване на топлоподаването.