Волята на британския народ трябва да бъде зачетена. Британският народ направи много важно решение – да тръгне по нов път. Мисля, че страната се нуждае от ново ръководство, с което да го направи. Това каза на извънредна пресконференция след обявяването на резултатите от брекзита премиерът на страната Дейвид Камерън.  
„Не ми дава правото да продължа да бъда капитан на нацията си през следващите месеци. Това не е решение, което взимам лекомислено. Нуждаем се от ново ръководство. Преговорите с ЕС трябва да започнат с нов премиер”, заяви той.

Камерън поясни, че процесът на излизане на страната му от Евросъюза ще започне след неговата оставка и назначаването на нов премиер. 

Той добави, че въпреки резултатите от брекзита, хората ще продължат да пътуват спокойно, а стоките ще се продават по същия начин. 
 
„Горд съм, че съм премиер вече 6 години. Смятам, че сме направили много по-големи крачки, сравнение с миналото. Сега обаче трябва да се насочим към големите решения”, добави той.
 
„Смятам, че Великобритания е много по-силна в рамките на ЕС. Именно с тази вяра настоях за провеждането на този референдум”, каза още Камерън. 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!