Пловдивския бизнесмен Атанас Червенков - Райфъла, получи 13 години затвор от окръжен съд Пловдив. На 16 години е осъден Веселин Загорски - Весо Тъпото, на когото, според обвинителите, Райфъла е дал парите за изпълнение на мократа поръчка.
Припомняме, че Райфъла беше обвинен, а сега е признат за виновен, в поръчителство за убийство на управителя на пловдивската клиника "Хипоталамус" Аргир Гяуров, причината - конкуренция. В "Хипоталамус" имало неотложна помощ и линейки, а един от бизнесите на Райфъла е частна неотложна помощ. Гяуров оцеля, въпреки многото наръгвания с нож. Чакат се присъдите на още няколко мъже - изпълнители на поръчките.

Освен в опит за убийство, всички те, начело с Райфъла, като поръчител ще получат и присъди за палеж на няколко автомобила, сред които на бившата любовница на Райфъла Павлина Хараланова и на бившия депутат от ГЕРБ Пловдив Антоний Йорданов и съпругата му.

Останалите обвиняеми Симеон Генов, Бисер Романов и Васил Василев получиха съответно по  6 години, 5 години и 8 месеца и 4 години и 6 месеца.

Уважени бяха исковете на пострадалите за нанесени имуществени вреди и неимуществени вреди. Те са в общ размер около 80 000. От тях 50 000 ще бъдат дадени на пострадалия Аргир Гяуров за опита за убийство. 6 800 лева за бившия депутат Антоний за опожарените пари и други. Присъдите могат да бъдат обжалвани в Апелативен съд в Пловдив.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ