Известният пловдивски бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла – бивш полицай и бивш спортист, се яви днес в съда в инвалидна количка. Огромният мъж, който е подсъдим и от повече от година е в ареста, е припаднал миналия ден в съда и си е разбил главата. Целият е бил в кръв.
Днес, от съображения за здравето на подсъдимия, от затвора в съда е бил командирован фелдшер, а заседанията са били често прекъсвани, за да се мери кръвното и да се следи състоянието на Райфъла.
 
Той е подсъдим за това, че е поръчал убийството на Аргир Гяуров – шеф на пловдивска клиника, и в поръчителство на палеж на няколко коли, сред които и автомобилите на бившия депутат от ГЕРБ-Пловдив Антоний Йорданов и съпругата му. На подсъдимата скамейка заедно с Червенков са още няколко души - изпълнители на поръчките.
 
До момента Райфъла категорично отрича вина. Заявява, че всичко е скалъпено по политическа поръчка и че се държат с него отвратително в ареста. Оплаква се от проблеми с уретера и с кръвното налягане.
 
Делото, което тече четвърти ден, и в момента продължава. Все още текат пледоариите на адвокатите. Не е изключено тази нощ да има присъди.  

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ