Пловдивският окръжен съд за малко да постави рекорд по безпрецедентно дълго съдебно заседание. То се проведе по повод обвиненията на прокуратурата към бизнесмена Атанас Червенков за подбудителство за опита за убийство на управителя на медицински център "Хипоталамус" Аргир Гяуров. Обвинението иска 12 години затвор за Райфъла и същото наказание за съучастника му Веселин Загорски.
Другите трима обвиняеми по делото са Симеон Генов, на 21 г., Бисер Романов, на 19 г., и Васил Василев, на 22 г. Петимата са обвинени в опит за предумишлено убийство, за умишлени палежи на луксозни автомобили с последвали значителни вреди и незаконно държане на боеприпаси.

Делото започна в 9 часа сутринта на 13 януари и продължи и след полунощ. Най-малко 17 часа съдът заседаваше, предаде TrafficNews.

След последната почивка Райфъла заяви, че уринира кръв и поиска да му бъде осигурен лекар. Съдия Събчева обаче отказа и заяви, че на следващата почивка ще изпрати свидетел, който да установи дали това наистина е така. 

"Вместо да бъде прегледан по спешност, заседанието продължило и Червенков е поставен в положение да не може да организира защитата по делото си в болки и мъчения", коментира адвокатът му. 

Все още не е ясно дали съдът се е произнесъл тази нощ. Ако това се е случило, би трябвало да е станало между 3 и 4 часа сутринта в събота, което ще бъде прецедент.