Новият български президент ще се еманципира от БСП. Няма да бъде кукла на конци, както смятат доста хора. Мандатът му ще бъде и успешен, ако трябва да го сравня със сегашния президент. Това заяви в ефира на Нова телевизия пророкът Божидар Караджов в студиото на "На кафе".
"Ще затопли отношенията ни с Русия, но това няма да е за сметка на Европа и евроатлантическата ни принадлежност. Още от тази година ще започне затопляне на отношенията между ГЕРБ и президента. Ще има и искри все пак", каза Караджов. 

"Сегашната ни първа дама Десислава Генчева ще бъде доста по-дейна не само в позициите си, не само по определени въпроси, но и президентът ще се вслушва в съветите й. Проектите в които тя ще участва, ще са свързани с еманципацията на жените в България. Ще има доста силна позиция", смята той.
 

"Противно на всички очаквания, служебният кабинет няма да бъде с кадри на БСП. Той ще е надпартиен. Със сигурност поне две жени ще участват в това служебно правителство", заяви той.

"Изборите ще са на втори април най-вероятно. Датата е много приятна. ГЕРБ ще печели. Втората партия ще е БСП, но резултатите няма да са толкова близки. Разликата между тях ще е между 5 и 6 процента. Партията на Марешки ще се окаже доста възлова след предсрочните избори. Те ще се наредят на трето или четвърто място. Слави си изтърва кармичния късмет. Няма да направи нищо и преди го казвах", заяви той.

"Не му е заложено на Бойко Борисов да бъде премиер. Това не означава, че управлението на партията няма да е успешно. Няма да имаме и жена министър-председател. В БСП не е заложено да управлява, държа да го подчертая. Господин Борисов ще успее този път да състави по-експертно правителство. Ще управлява в коалиция, но отново няма да управлява цял мандат", заяви Караджов.