33-годишният Петър Петров от Поморие е българинът, който опита да заколи бременната си в 8-ия месец приятелка в лондонския квартал Едмънтън Грийн, съобщава Флагман.бг. За зловещото нападение той бе осъден на 21 години затвор във Великобритания.
Петър е от Поморие, но живеел в чужбина от години. Неговите приятели от България са шокирани от зверството, което е извършил спрямо бременната си приятелка. Той е завършил Френската гимназия в Бургас и веднага след това заминал за чужбина. След това бил във Френския легион, откъдето е уволнен. Това довело и до тежката му психическа нестабилност впоследствие.

Извергът оставил в безпомощно състояние 30-годишната Ана Кампос, след което си прерязал вените, забил си нож в корема и скочил от прозорец на първия етаж.

Приятелката му получила тежки наранявания, включително няколко лицеви фрактури, натъртване на белите дробове и рана в лицето. Няма шанс да се възстанови.

“Нападнах я като животно”, заявил на разпит Петров. Атаката станала на 5 август 2016 г., а лекарите по чудо спасили бебето. Двойката била заедно от над година. Запознали се в лондонски хотел, където и двамата работели. Българинът бил ревнив и властен.

Съседи разказват, че минути преди атаката чули викове и силен удар като от катастрофа. След това минувач открил Петров да лежи на улицата в кръв, заобиколен от счупени стъкла.

Петров заявил, че страда от спомени от участието си във френския чуждестранен легион, които го правят емоционално нестабилен. Преди време го уволнили, защото бил агресивен с колега.

Пред съда българинът се признал за виновен. Петров никога не е разкрил мотива зад шокиращото си нападение.