Водолази откриха в Черном море фюзеляжа на Ту-154 на дълбочина 27 метров на 1 миля от брега, предаде РИА Новости, позовавайки се на информация он Южния регионален спасителен отряд на МЧС

"Водолазите намерика четири отломки от самолета, едната е дълга около 4 метра", казва източник от отряда и допълва, че са били извадени и няколко загинали пътници, а на телата им имало спасителни жилетки, което свидетелства, че те са знаели за авария на самолета. 

Същевременно ФСБ е започнала разпитите на очевидците, които са видели как самолета рухва във водата. Следствена група е изучава и записа от видеорегистратора с мистериозната ярка светлина около самолета при излитането му. 

Институтът за космически изследвания на Руската академия на науката разпространи за първи път космическо радиолокационно изображение на мястото на падането на самолета край Сочи. 

"Публикуваме радиолокационно изображение на района на катастрофата на самолета Ту-154 на 25 декабря 2016 г. в района на Сочи (Краснодарски край). Изображението е получено с помощта на космическия апарат Sentinel-1B (на Европейската космическа агенция), в 6:31 по московско (местно) време", се казва в съобщението на института.  

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ РОДРОБНОСТИ В БЛИЦ