Установи се, че директорът на Природен парк „Странджа” Димо Димов, както и на парка „Златни пясъци” Юлия Тумбаркова не са присъствали на семинара в Несебър. Затова и те не са уволнени. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните (МЗХ), цитирани от "Флагман".
По-рано от ведомството информираха, че министър Десислава Танева освобождава от длъжност шест служебни лица, участвали в организацията по събитието вчера, а именно: зам.- директорът на Регионална дирекция по горите – Варна инж. Иван Стоянов, директорът на Лесозащитна станция – Варна инж. Мария Кирилова, директорът на Регионална дирекция по горите – Шумен инж. Емил Гелов, директорите на природните паркове: „Шуменско плато“, „Златни пясъци“, „Странджа“ - инж. Сашо Кунев, инж. Юлия Тумбаркова и инж. Димо Димов.

Причината е, че в Несебър вечерта те направили празненство, при положение че 12 декември бе обявен за ден на национален траур заради трагедията в Хитрино.

Премиерът Бойко Борисов дори нарече провинилите се „негодници”.

Коригирали сме информацията на сайта ни. Димо Димов и Юлия Тумбаркова остават на работа, защото не са били на семинара. Другите четирима обаче са освободени, информираха по-късно от ведомството.

Повод за коментара стана опровержение от парк „Странджа”, в което пише: „Инж. Димо Димов не е уволнен и продължава да е начело на ДПП „Странджа”. Налага се да направим това важно уточнение поради зачестилите, недобронамерени и непроверени публикации в интернет пространството, които твърдят, че с днешна дата той е уволнен от министър Десислава Танева.

Вчера, вечерта /12.12.2016 г./ инж. Д.Димов е бил в дома си и не е ходил никъде. „Отлично знам какво значи ден на национален траур и дори да бях поканен, не бих присъствал на това мероприятие”,  заявил той.