Представители на американското разузнаване са спотаили важна и чувствителна информация, която е трябвало да предоставят на президента на страната Доналд Тръмп, съобщава вестник The Wall Street Journal, цитиран от ТАСС.
Решението си представителите на тайните служби са взели, тъй като са се опасявали, че информацията може да изтече в публичното пространство или да бъде компрометирана. Спорното решение подчертава дълбокото недоверие, което се възцари между разузнавателната общност в Съединените американски щати и новия държавен глава, твърди изданието.

В статията се посочва, че шефовете на шпионското ведомство са скрили от Тръмп важни данни за методите на събиране на информация, включително и при шпионаж на чужди държави. 

Изданието цитира и представител на Белия дом, който заявява обаче, че "ние нямаме никакви основания да смятаме, че това, е вярно описание на ставащото в действителност."

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че усилията да се вдигне шум около т.нар. "връзки с Русия"  са опит да се скрият грешките, допуснати в завършилата със загуба на Хилари Клинтън предизборна кампания на демократите. 

Превод: БЛИЦ