Димитър Желязков - Митьо Очите, който беше прострелян с пет куршума по време на престрелка в Слънчев бряг на 8 юни вечерта, вече е в съзнание и с много добри показатели, съобщи Дарик, позовавайки се на източници от бургаската болница. "Функциите му са добри.
Утре вече ще може и спокойно да говори", казаха още от лечебното заведедение. Точно седмица след кървавия инцидент, считания за наркобос на Южното Черноморие прескочи критичния период, въпреки първоначалните съмнения на медиците. Както БЛИЦ вече съобщи, той е буден и поема сам дъх.

В продължение на шест дни състоянието му беше критично. Основната причина за това беше тежката кръвозагуба. Състоянието, подобно на ДИК синдром, стана причина за разходване на голямо количество съсирващи кръвта ампули. Скъпоструващият серум се осигурява от столицата, тъй като всяка болница разполага с нужен минимум от него.

Те обаче се заплащат не от държавата, а от пациента. Заради трите операции, първата от които продължи повече от осем часа, той ще продължи да бъде на системи. А отделителните функции ще се осъществяват с помощта на дренажи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!