Несебърският бос Димитър Желязков- Митьо Очите вече не е на командно дишане. Той е стабилизиран и поема дъх сам. Правят се опити да бъде събуден. Това съобщиха от Бургаската болница МБАЛ, пише "Труд". Според други източници от докторските среди, Очите е събуден още предния ден - във вторник.
Лекарите от реанимацията в морския град не желаят да дават официална информация за състоянието на пациента си не защото ги било страх от мутрите на Очите, а защото били бесни от писания, че лечението на боса от Несебър било много скъпо.

Пред избрани медии, те съобщиха че Желязков бил лекуван като всеки друг пациент и престоят му на ден в болничното заведение не надхвърлял 3 000 лева.

Липсата на официална информация за състоянието на Димитър Желязков обаче предизвиква масова истерия в града. През половин час буквално се пускат слухове, че той бил починал, но лекарите се страхували да огласят този факт, тъй като имало опасност от развихрянето на гангстерски войни по морето. Такъв слух имаше включително и вчера сутринта. 

Истината е че от 8 юни вечерта, Очите е в медикаментозна кома. Направени му бяха общо три операции, като последната е "ревизирала" дали са спрени всички вътрешни кръвоизливи, предизвикани от куршумите. В тялото на 43-годишния Желязков са прелети 100 сака чужда кръв. Очите е здравеняк и заради физическата му форма, има надежда, че ще се подобри, казаха медици.

По думите им, при него вече може да бъдат допуснати роднините му, но за изправяне още изобщо не може да се говори.
До момента най- важното е, че надупчения с куршуми пациент е спрял да кърви. Оттук нататък ще се види как ще реагира организмът му на силните медикаменти, които са го поддържали, както и на предстоящото дълго обездвижване.
Според лекарите обаче има шанс Очите да се възстанови психически и физически.

Припомняме, че Очите получи пет огнестрелни рани заради нахлуването в ресторант „4 you“ в Слънчев бряг заедно с кохорта от около 40 човека – с цел сплашване на кримиконкуренцията около останките на СИК, но бе посрещнат с дъжд от куршуми. Гардът му Александър Алексиев загина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!