Разследващите работят по няколко версии за стрелбата в Слънчев бряг, като водещата е скандал за паркомясто между кандидат-зетя на Димитър Желязков-Митьо Очите и собственика на заведението Божидар Кузманов, известен в района като Божо Козела. Според мъж, работил през годините за Митьо Очите, а след това и за Божо Козела, спорът снощи бил много по-дълбок - за влияние на наркопазара в Слънчев бряг. Хора на Козела не били съгласни с условията на Очите, съобщава bTV.
„Бригадата на „Оксижен” се водят тия хора. Те на територията на дискотеката продават каквото си искат и дилърите на Митьо биват бити, биват гонени оттам. Този спор е от 2 години. Започнаха да се бият и колят. В рамките на тоя курорт мутрите още си живеят като 90-те години. Ако някой ви заколи, никой няма да разбере и няма да ви намери”, казва мъжът.
 
Появата на Очите била, за да се разберат финално за проценти и територии.
 
„Срещата снощи би трябвало да е била между него и Козела, но Козела така и не се е появил. Хората на Божо са тропнали по масата, че няма да плащат нищо и че ситуацията остава като миналата година. Взели са да демонстрират остри предмети от страна на хората на Желязков, той им направил знак да си мълчат, но момчетата са надрусани и надъхани. Който не плаща рекет, процент, така се процедира с него”, допълва бившият служител на Митьо Очите.
 
Той твърди, че за тази битка между Козела и Очите се знаело в местната полиция. Действия обаче никой не предприел.