"За господин Герджиков не мога да кажа една лоша дума. Не съм работил с него, но съм чел книгата му. Той е един успял българин. Не знам дали той е кандидатът за министър-председател, но мога да кажа едни добри думи само за него. Това заяви в ефира на Нова телевизия президентът Росен Плевнелиев.
"Българският държавен глава по никакъв начин не е нарушил конституцията. Тя не дава срок кога да назначи президентът служебно правителство. Казвам го пак категорично. Не беше добре да назнача служебно правителство. Можех, но не исках", каза президентът. 

Плевнелиев заяви, че, ако Румен Радев е поискал да направят общ служебен кабинет и е искал Маргарита Попова да бъде част от него, би поговорил с него, преди да разпише списъка с желаните кадри. "Щеше да бъде много трудно за мен, ако искаха Маргарита Попова да стане вицепремиер. Хубавото на демокрацията, че всеки един от нас има своя мандат. В него се вижда кой кой е, какво е направил за правосъдната система и какво е направил за развитието на българските региони. Добре е да се даде обаче шанс на нови хора, които да не са част от статуквото", каза той.

"В последната година дори не съм се виждал с нея. Ние сме различни, но не допуснахме това да нанесе щета на президентската институция. Колкото и да сме различни с нея, все пак действаме за благото на страната. С г-жа Попова сме институция до самия край", добави президентът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ