Има вероятност терористът, който уби 39 души в истанбулския клуб "Рейна" на Нова година, да е преминал през България и вече да е в Сърбия. Това съобщиха сръбски медии, които се позовават на източниците от турските спецслужби, пише в. "Стандарт".
В сряда Турция засили полицейското присъствие в района около турско-българската граница заради опасения, че нападателят може да избяха през България към Европа. Вчера вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова заяви, че няма официална информация терористът да е тръгнал за страната ни.

Според сръбските медии, мъжът най-вероятно не е успял да се добере до Сирия, тъй като пътят от Истанбул дотам е по-дълъг и заради засилените мерки за сигурност е по-вероятно да бъде заловен.

Поради това той се престорил на бежанец и е преминал през България, твърдят медиите.

"Наистина съществува опасност терористът да е избягал от Турция и в момента да се намира в Европа", смята Оркан Драгаш от сръбските спецслужби.

Не е изключено нападателят да е избягал в чужбина, заяви от своя страна в сряда и турският вицепремиер Вейси Кайнак. Той очаква, че издирвателните операции в Турция може да дадат резултат и нападателят да бъде заловен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ