Както е известно, двама закоравели престъпници избягаха вчера от Централния софийски затвор като в едноименния филм "Бягство от затвора".
В 15,45 ч. Владимир Пелов и аверът му Радослав Колев получили пистолет в пратка уж с ел. техника. Заплашили надзирателя, открили стрелба и го принудили да им отключи централната порта на зандана, съобщава в. "Телеграф".

Главният секретар на МВР с нова версия накъде са отпрашили опасните бегълци и апел към гражданите как да реагират, ако ги видят 

 Имало е стрелба, изстреляли са три куршума, имали са и хладно оръжие, но за щастие няма ранени, издирваме двамата затворници под дърво и камък, коментираха от прокуратурата и МВР.

Пелов и Радослав избягали пеша по ул. "Перник". Притичали до близкото кръстовище, откъдето изчезнали. В хода на разследването станало ясно, че там ги чакало паркирано сиво рено с ключ на таблото. Метнали се в него и духнали.

От първо лице: Затворник описа страхотията при бягството на опасните рецидивисти, замесен ли е служител 

Бягството било перфектно планирано, тъй като всеки вторник в 16 ч. затворниците имали право да получават пратки. В случая Пелов и Колев обаче получили оръжието. Уредили и техен човек да им остави раздрънканото возило.

Пелов и Колев нападнали първо надзирателя, който проверявал именно пратките. Стреляли 3 пъти, за да сплашат охранителите. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!