Сериозни промени в правосъдната система предвижда новата управленска програма на ГЕРБ, хора от партията. Експертите от екипа на Бойко Борисов са разписали редица мерки, които ще предприемат по отношение на правосъдието у нас, ако поемат отново властта след вота на 26 март. Те са мотивирани за още по-сериозна реформа в сектора, твърди "Стандарт". 
ГЕРБ вече са готови с управленската програма на евентуален кабинет "Борисов 3". От партията ще представят официално мерките, които са записали днес. Програмата обаче е плод на усилена и почти денонощна работа през последните няколко дни.

Още във вторник лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра в кабинета си в централата на партията бивши министри, депутати и хора от екипа, за да подготвят приоритетите на ГЕРБ и предстоящата предизборна кампания. Още тогава Борисов разкри, че от партията му няма да залагат на популизма и да дават празни обещания. "Кампанията ни ще се води от един-единствен и изключително важен принцип - да обещаваме и харчим точно толкова, колкото имаме, без това да създава и минимален риск за държавата", заяви тогава Борисов. 

Освен в правосъдната система от ГЕРБ са записали сериозни промени и по отношение на доходите у нас. В партията са убедени, че в свой следващ мандат минималните доходи у нас могат да постигнат значителен ръст. От ГЕРБ извеждат на преден план образованието, като го слагат в графата "национален приоритет".

"Национален приоритет на ГЕРБ е двойно увеличение на възнаграждението на учителите, както и въвеждането на специални програми за млади учители. Това е възможно на база разчет", разкри вчера бившият председател на парламента Цецка Цачева. Тя посочи, че в управленската програма на ГЕРБ е записано и увеличаване на пенсиите и социалните добавки, но само при ясно разчетени средства в хазната. "В управленската ни програма акцент има и върху развитието на икономиката, защото само така могат да се увеличат доходите на хората. Приоритет за нас е да улесним комуникацията между държавата и бизнеса. Бюрокрацията е голям проблем за малкия и средния бизнес в България, защото според сегашното законодателство бизнесът поема цялата административна тежест", разкри и Делян Добрев от ГЕРБ. Той посочи, че ще искат промяна на работата между държавата и бизнеса. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ПО ГОРЕЩАТА ТЕМА