Днес 4.11.2016г. народният представител и председател на ПП"ДРОМ" Илия Илиев беше в Ботевград в ромския квартал, заради поредния опит за убийство на 39-годишния Веселин Димитров, който беше прострелян с 6 куршума.
Силно сме притеснени от продължаващите престрелки, посегателства и убийства на хора от ромски произход в Ботевград. След проведените срещи с хората от квартала чухме оплаквания и информация, че на територията на града има действаща група от убийци на роми.

Ние от ПП"ДРОМ" считаме за абсолютно необходимо да предприемем ефективни действия, чрез които да насочим вниманието на Службите, на Висшите органи, включително и Висшия съдебен съвет, които крайно време да предприемат мерки за установяване кой прикрива години наред "фабриката за убийства в Ботевград", докога ще продължава това и има ли въобще някой, който да спре убийците. Ние сме силно разтревожени и притеснени, че ако не се предприемат незабавни и ефективни мерки от Службите, има опасност ромското население от Ботевград да премине към саморазправа с предполагаеми извършители и това да доведе до гражданско неподчинение в града. 

Имайки предвид фактите и обстоятелствата, в понеделник 7.11.2016г. Господин Илия Илиев ще поиска незабавна среща с Министъра на вътрешните работи Г-жа Румяна Бъчварова.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА СТРЕЛБАТА ПО ВЕСО ДЕБЕЛИЯ!