Сред приоритетите на Община Пловдив са булевард „Северен“, Голямоконарско шосе, Модър - Царевец, булевард "Васил Априлов" и Пещерско шосе. Това обяви кметът на града Иван Тотев, предава trafficnews.bg.
Той очерта рамката на инфраструктурните проекти и важността за завършването им. В бюджета на Община Пловдив са заделени близо 3 милиона лева за отчуждаване.

„Планираме процедури по булевард „Васил Априлов“, булевард „Северен” и „Модър - Царевец”, както и Голямоконарско шосе.  Започваме процедура и по разширяването на Пещерско шосе - от "Гладстон" в посока "Копривщица". Проектът е заварен, но ще го актуализираме заради велоалеите.

През 2018 година вече ще може да говорим за отчуждаване на имоти по Пещерско шосе", обяви Тотев, като допълни, че работа по тях щя започне още догодина. 

Според него след приключването на тези проекти може да се започне нова инфраструктура. Като пример даде изграждане на нов мост над река Марица.
„Получихме съгласуванията с НИНКН, НКЖИ, АПИ и в момента правим ПУП за моста, свързващ булевардите „Копривщица” и „България”.

Там имаме само един имот за отчуждаване, в който е влязла процедура по ПУП. От 1984 година Пловдив не се е строило такова съоръжение“, обяви още кметът.