Над 1 милион плащания са били направени с банковата карта neon, откакто беше пусната в България миналата година. Нека проверим защо все повече хора използват картата и мобилното приложение на tbi bank.

На пръв поглед има няколко неща, които ги отличават от картите и приложенията на останалите банки. Накратко, neon и tbi bank app се предлагат без каквито и да било месечни и други такси, няма такси за преводи в лева или евро, нито за плащания на битови сметки. Наред с това, те предлагат и едни от най-високите лихви за спестени пари в депозит. Oще нещо, което отличава neon и tbi bank app – те са единствените, които предоставят на българите официалния курс купува/продава на БНБ при обмен на лева в евро, като по този начин спестява още един разход на своите клиенти.

Това, което прави карта neon наистина уникална обаче, е опцията за минути да се вземе финансиране за най-различни покупки, ако личните пари не достигат.

Как да се възползваме от neon?

Изтича застраховката за колата, наближава абитуриентски бал на детето, идва изравнителната сметка за парното, разваля се хладилника и трябва спешно да се поднови... Често непредвидените разходи ни изправят пред дилема как да се справим с месечния бюджет. Или пък просто искаме да се наградим със заслужена продължителна почивка на хубаво място. Карта neon идва на помощ точно в такива моменти.

За секунди през приложението може да кандидатствате за така наречения шопинг лимит до 5 хил. лв. Този лимит помага в различни ситуации.

Ако имате пари по сметката може да платите с тях, след което с няколко лесни стъпки в мобилното приложение да разсрочите сумата (ако е в рамките на лимита) на няколко вноски напред във времето. Така ще получите парите си обратно по сметката, като ще плащате вноските през следващите месеци – ако изберете да са три, тогава няма никакви такси и лихва, а при опцията за шест или деветмесечни вноски, които ще са по-малки като стойност, ще имате ниска такса.

Ако нямате пари по сметката към карта neon – няма проблем. Тя дава възможност за пазаруване дори с пари на банката. Може да си купите това, от което се нуждаете, с финансиране от банката в рамките на одобрения шопинг лимит, след което да разделите плащането отново на 3, 6 или 12 месечни вноски напред във времето.

Безплатно е

Както вече споменахме, картата е безплатна, сметката няма обичайната месечна такса, която при някои банки може да стигне до 5-6 лв., няма такси за преводи в лева или евро. Така само ако използвате neon, без никакви други усилия, за няколко месеца може да спестите пари, с които да купите нещо за любимото си хоби или пък да използвате практично за нови дрехи и обувки, например.

Може да печелиш

През приложението на tbi bank всеки клиент може да се възползва и от едни от най-добрите лихви по депозити в България (до 3,2%). Може да си отворите и няколко виртуални „Касички“, в които редовно да заделяте суми по ваша преценка за определени цели – от билети за концерт до екзотична екскурзия.

Задават се още изгодни оферти

Скоро в приложението на tbi ще има специални оферти от различни търговци, с които банката си партнира. Така притежателите на neon ще могат да се възползват от голям брой предложения за електронна техника, мебели, мода, козметика и какво ли още не, като пазаруват директно и удобно в tbi bank app, без да се налага да напускат приложението.