Изнасят на публичен търг култовата бургаска кръчма „ЗЗ”, чието име често в по-младото поколение на Бургас се произнася погрешно като "тридесет и три". Всъщност обектът, който се намира непосредствено до Бургаския затвор носи и доста показателното име - „Зад Затвора”. 

Поводът собственикът да се раздели с любимия си кулинарен обект е солидно задължение към ипотечната фирма „Ей ДжиБи Файнанс АД” и към мобилен оператор, съобщава Флагман.бг.

В съществуването си от близо 30 години кръчмата стана известна сред бургазлии с най-вкусното шкембе в целия град. Мястото бе познато на всички любители на балканската супа. Освен това до преди няколко години култовото заведение предлагаше и най-дългите кебапчета в Бургас на доста приемливи, народни цени. Именно тези специалитети наложиха „ЗЗ” на пазара като най-предпочитаното място за обяд и вечеря, както от служителите на Затвора, така и на всички работещи в промишлената зона в кв. Победа, а някои дори пътуваха от крайните комплекси на града, за да похапнат любимия си обяд.

От известно време обаче славната някога кръчма започна леко да запада. Все по-малко бургазлии я посещаваха, а обектът постепенно се занемари, цените се увеличиха, а храната загуби качеството, с което отблъсна и посетителите си.

Не е ясно обаче каква точно е причината собственикът да изпадне в такива големи задължения, че да се наложи заведението да бъде сложено на тезгяха за публична продан.

В обявлението е посочено, че началната цена на обекта от 131 кв.м. е 146 880 лева, а новият собственик ще стане ясен след броени дни - на 5 декември т.г.

Сградата за обществено хранене разполага с кухня, разпределена в сектори за обработка на различни видове ястия. Дограмата е алуминиева, настилките са от мокет и теракот, стените от фаянс, но общото състояние на бързото хранене е без никакви подобрения от годините на соца. На места дори се забелязва влага и мухъл, пише още в обявлението на частния съдебен изпълнител, предлагащ го на търг Станимира Николова.

Не е ясно и какво новият собственик ще предпочете да прави със закупеното помещение. Дали от уважение към миналото ще запази облика на заведение или то тотално ще остане в историята, предстои съвсем скоро да разберем.