Dow Jones затвори на рекордно високо ниво вчера, докато в същото време нов спад в цената на акциите на Facebook натежа, както на S&P 500, така и на Nasdaq, които приключиха сесията на отрицателна територия.

Изплащащите дивидент сектори бяха най-добре представящите се в S&P 500, като секторът на комуналните услуги нарасна с 1.3%, а потребителските компании добавиха 0.6%.

Dow Jones бе подкрепен от именал като Boeing и Caterpillar, след като инвеститорите останаха положително настроени по отношение на чувствителните на търговските конфликти компании след постигнатото споразумение между САЩ, Канада и Мексико.

Акциите на Facebook поевтиняха с 1.91%л като за последните три сесии губят общо 5.6% от стойността си. Компанията, която в петък обяви, че е станала жертва на най-голямата хакерска атака в историята си, е обект на постоянни призиви за налагане на закони, които принуждават технологичните компании да поемат по-голяма отговорност за онлайн сигурността.

Dow Jones нарасна със 122.73 пункта, или 0.46%, до 26 773.94 пункта, S&P 500 изгуби 1.16 пункта, или 0.04%, до 2 923.43 пункта, а технологичният Nasdaq Composite падна с 37.76 пункта, или 0.47%, до 7 999.55 пункта.

Азиатските акции поевтиняват днес, а еврото се задържа близо до шестмесечни дъна, след като нарастващият дълг на Италия и новият бюджетен план на страната изправиха Рим срещу ЕС.

Японският Nikkei се понижи с 0.1% вследствие на по-скъпата йена. Австралийският основен индекс бележи лек ръст, докато новозеландският основен индекс изгуби 0.3%.

Финансовите пазари в Китай са затворени за отбелязване на националния празник на страната и ще отворят на 8 октомври.

Азиатско-тихоокеанският индекс на MSCI записа леко понижение днес.

Лихвата по италианските 10-годишни държавни облигации скочи до 4.5-годишен връх, след като като местен законодател заяви, че по-голяма част от проблемите на страната ще бъдат разрешени, ако тя се откаже от еврото, но последвалите коментари от страна на правителството внесоха спокойствие на пазара.

Разпродажбите на италианския дълг започнаха, след като от ЕС изразиха опасения относно бюджета на Италия, който ще увеличи дефицита й значително. Това пък възобнови страховете от дълговата криза в еврозоната и постави еврото под напрежение.

Еврото взе глътка въздух при нивото от 1.1553 долара, след като поевтиняваше в пет поредни дни и падна до 1.1506, което бе най-ниското ниво от 21 август.

Доларовият индекс, който следи представянето на долара спрямо кошница от шест други основни валути, за последно бе на ниво от 95.46 пункта, отстъпвайки от шестседмичния връх от 95.744 пункта, достигнат във вторник.

Златoто се търгува близо до най-високото си ниво от повече от седмица, след като инвеститорите потърсиха сигурността на активите убежища. Спот цената на златото за последно бе на ниво от 1 206.04 долара за тройунция, след като вчера поскъпна с 1.3%, до 1 208.23 долара.

Цените на петрола се задържаха близо до четиригодишни върхове вследствие на опасенията около предлагането във връзка със санкциите на Вашингтон срещу Иран.

Брентът поскъпна с 8 цента, до 84.88 долара за барел, недалече от четиригодишния връх от 85.45 долара за барел, докоснат по-рано през седмицата. Фючърсите на щатския лек суров петрол се оскъпиха с 1 цент, до 75.24 долара за барел, след като преди това бяха поскъпнали до четиригодишен връх от 75.91 долара за барел.