Щатските индексни фючърси и азиатските акции поевтиняват днес, след като предупреждение за приходите от страна на Texas Instruments породи опасения относно глобалния технологичен сектор и след като британският парламент принуди правителството да натисне бутона за пауза за последната сделка във връзка с брекзит.

Фючърсите на S&P500 губят 0.3%, докато японският Nikkei за последно се търгуваше почти без промяна, след като преди това беше паднал с 0.4%. Азиатско-тихоокеанският индекс на MSCI се понижи с 0.5%.

Вчера на Уолстрийт S&P 500 затвори с понижение от 0.36%.

След края на борсовата сесия Texas Instruments прогнозира, че приходите на компaнията за настоящето тримесечие ще паднат с между 10 и 17% на годишна база, което беше доста под предварителните очаквания.

Акциите на Texas Instruments поевтиняха с 9.8% в следборсовата търговия, което обезцени книжата и на други производители на акции, в това число на Intel и Nvidia.

Тайванската TSMC се понижи с 0.2%, докато тези на южнокорейската SK Hynix поевтиняха с 0.7%, а книжата на Tokyo Electron паднаха с 3.7%.

На валутните пазари, британският паунд поевтиня с 0.15%, до 1.2851 спрямо долара, отдалечавайки се още повече от петмесечния връх от 1.3012, достигнат в понеделник, информира Ройтерс.

Вчера британският парламент гласува в полза на плана за брекзит на Борис Джонсън, но отхвърли намеренията му за бързо прокарване на законодателството за излизане от ЕС. Това на практика означаваше, че Великобритания няма да може да финализира излизането си до 31 октомври.

Следващата стъпка, според Джонсън, ще бъде да се изчака ЕС да отговори на молбата за отлагане на крайния срок.

Източник от канцеларията на британския премиер заяви вчера, че нови избори са единственият начин за излизане от кризата около брекзит, ако ЕС се съгласи на нова отсрочка до януари.

Намаляващите опасения относно евентуален брекзит без сделка подкрепиха еврото, което се разменяше на ниво от 1.1122 спрямо долара.

Йената поскъпна с 0.15%, до 108.31 йени спрямо долара, като продължава да се възстановява бавно от 2.5-месечното дъно от 108.94, достигнато в четвъртък.

Доларът като цяло губи позиции преди срещата на Федералния резерв през следващата седмица, на която се очаква понижение на основната лихва с 0.25 процентни пункта.

Цените на петрола записаха понижения, след като стана ясно, че щатските петролни запаси са нараснали с повече от очакваното през миналата седмица.

Фючърсите на петрола поевтиняха с 0.52%, до 59.39 долара за барел, докато щатският лек суров петрол се обезцени с 0.81%, до 54.04 долара за барел.