Вече преполовихме ноември месец. Времето навън може да се опише с една дума – чалнато!

Как иначе да се определят странните температури – един ден е сякаш истинска пролет с високи градуси и много слънце, с друг е студено и вали като из ведро. Да не говорим, че подобно разлики понякога се случват и в рамките на само един ден.

Все пак есента е тук и зимата настъпва с пълна сила. Синоптиците все по-често започват да предупреждават, че времето ще се влоши и съвсем скоро очакваме и падането на първия сняг.

С оглед на задаващия се студ, а и като имаме предвид нарастващите цени на абсолютно всичко – от храни, до комунални услуги, то от БЛИЦ решихме да поопитаме читателите си: „Колко пари от месечния ви доход ще отделите за топлото?“.

Резултатите са доста интересни, но далеч не са изненадващи. Очаквано много от българите се жалват от високите сметки за ток и парно.

Каквото и да правя сметката не пада под 100 лева“ – така отговориха 49.19% от читателите на БЛИЦ.

По-находчивите обаче измислиха как да спестят някой и друг лев и казаха: „Обувам вълнените чорапи, слагам шапката и якето и на режим, за да не мина стотачката“. На това мнение са 16.98% от анкетираните.

Но по всичко личи, че много българи изпитват сериозни финансови затруднения. Доказателство за това е отговорът на 14.88%, които казват: „Пари за топло ли, аз за храна и вода нямам“.

Цяла къща не се топли лесно - и до 1000 лева стига“ – това кошмарно финансово признание направиха 13.26% от читателите на медията ни.

Едва 5.7% от тях обаче успяха да се похвалят с по-тлъсти банкови сметки и смели мечти и заявиха: „Студ ли, хващам самолета за някоя топла страна“.

Гласувайте ТУК в новата анкета на БЛИЦ, където питаме „Какво мислите за момичетата, които тормозиха момче със специални потребности в Перник?“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук