Най-евтините апартаменти във Велико Търново са в крайните градски квартали и най-вече в квартал „Чолаковци”. Той се намира на около 4-5 км от центъра, не е снабден с достатъчно удобен транспорт и затова не е особено желан за обитаване, съобщава "Монитор".

В Чолаковци ново строителство няма. Блоковете там са панелни и са от 80-те години. В квартала преобладават дву- и тристайните апартаменти. Цените на двустайните тръгват от около 50 хил. лв., но при по-сериозно търсене и пазарене с продавача цената може да падне с няколко хиляди. Тристайните стартират с цени от около 60-65 хиляди. В отделни случаи се предлагат и по-скъпи апартаменти на цени от 70 хил. лв. нагоре. Това обаче обикновено са апартаменти след основен вътрешен и външен ремонт, санирани и с подменена дограма. Въпреки ниските цени обаче в квартала предлагането не е голямо.

По данни на imot.bg в момента там купувачи се търсят за петдесетина апартамента, като всички са панелки, а половината от обявите са за двустайни имоти.

Освен Чолаковци „Зона Б” е другият не особено желан за обитаване квартал. Там обаче застрояването е извършено доста по-късно. Апартаментите от т.нар. старо строителство са от 90-те години и поради това цените от 55-60 хил. лв. за гарсониера, 70 хил. и нагоре за двустаен и 80-90 хил. лв. за тристаен. Обявите за продажба в момента са около 120. Една трета от тях са за панелки. Също толкова от всички оферти са за двустайни апартаменти.

В този квартал има и няколко "тузарски" кооперации, в които през 90-те години жилища са закупили тогавашни бизнесмени и други известни личности с добри финансови възможности. В Зона Б се намираше апартаментът на футболната легенда Трифон Иванов. След смъртта му той беше обявен за продажба за цена над 200 хил. лв. След като никой не пожела да го купи в продължение на няколко години, накрая жилището беше продадено чрез агенция за недвижими имоти за малко над 120 хил. лв.