Скандалът с луксозните апартаменти, които фирмата "Артекс" е давала на евтини цени на хора от властта, буквално взриви българското общество.

Вече оставки подадоха зам.-министрите на спорта и енергетиката, както и министър на правосъдието Цецка Цачева. В момента се провежда ключова среща между премиера Бойко Борисов и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, след която се очаква втория в управляващата партия да подаде оставка като депутат заради същия скандал.

Цветанов кацна в София и проговори за Борисов и дали подава оставка!

Агенция БЛИЦ се свърза с известния брокер Николай Башев, за да разбере повече за фирмата "Артекс", заради която сега държавата е на нокти.

"Артекс са сред най-известните строителни компании в София. Проектите им най-често са разположени в най-предпочитани квартали в София - Изток, Изгрев, Лозенец, Младост и др. Ползват се репутация на строител на жилища в най-скъпия ценови сегмент", заяви пред медията ни Башев, който работи в Консултант в Primo+ Недвижими имоти.

СЕНЗАЦИОННИ ДОКУМЕНТИ В БЛИЦ! Подсъдими олигарси в паника! Бранят с фалшиви новини скандалната сделка с апартамента на жената на Лозан Панов


Николай Башев е един от младите и надеждни брокери в столицата

На въпрос на БЛИЦ как ще се отрази скандалът с "Артекс" и евтините апартаменти на имотния пазар той отговори: Най-вероятно по никакъв начин. Град като София разполага с огромен по своите мащаби пазар на недвижими имоти с десетки хиляди участници всяка година. Освен икономическите фактори, които много често анализираме, трябва да отбележим, че зад всичко това стои човекът - неговите конкретни нужди и желания. Това е и водещото в случая - настоящите потребности на хората не се влияят от финансовите параметри на реализираните сделки на политическия елит.

Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!